Evlerdeki dekorasyona güzel bir dokunuş da iç mekân bitkileri ile yapılır. Göze hoş görünmelerinden tutun da odadaki havayı temizlemelerine kadar pek çok iç mekân için uygundurlar. Birbirinden farklı aranjmanlarıyla etrafa güzellik saçıp bulundukları alanlara bambaşka bir şıklık katarlar. Ancak tek başına çiçekler ne yazık ki dekorasyonu tamamlayamazlar. Bu noktada ise devreye çiçeklerin tamamlayıcıları olan çiçeklik ve saksı modelleri giriyor. Hepsi birbirinden farklı, hoş çiçeklik ve saksı modelleri ile özenle bakılan çiçekleri daha da göz alıcı bir hâlde sergilemek mümkündür. Ancak çiçeklik ve saksı modelleri konusunda her zaman hayali kurulan tasarımları satın almak için bulmak kolay değildir. Bu aşamada ise devreye insanların kendilerine yapabilecekleri çiçeklik ve saksı modelleri giriyor. Bu içeriğimizde hayali kurulan çiçeklik ve saksı modelleri tasarımları hakkında evde yapılabilecek fikirler ve püf noktaları vereceğiz. Yaratıcı ve güzel saksı ve çiçeklik modellerini bir araya getirdik.
Ev ortamında saksı tasarlamak ve üretmek oldukça kolaydır. Biraz ilham ve biraz el becerisi ile harikalar yaratılabilir ve bir kere bakanların dönüp bir daha bakacakları saksılar yapılabilir. Saksı tasarlamak için öncelikli olarak hayal gücünü geniş tutmak gerekir. Bunun sayesinde daha özgün saksılar tasarlanabileceği gibi etraftaki pek çok nesneyi de saksı objesi olarak kullanmak mümkün olacaktır. Saksı tasarlamak ve yapmak için ihtiyaç duyulacak malzemeler yapı marketlerden, internetten hatta kırtasiyelerden oldukça basit bir şekilde temin edilebilir.
İleri düzeyde tasarıma sahip olmayacak bir saksı tasarımı için öncelikle plastik bir saksı, yapıştırıcı, makas ve istenilen süsleme ürünleri yeterli olacaktır. Birbirinden farklı ve de özgün tasarımları yaratmak adına nesnelerin uyumlu bir şekilde kullanılmasında fayda vardır. Hem saksının kullanılacağı mekânın konsepti hem de renk uyumları göz önünde bulundurulmalıdır. Böylece daha şık bir görüntü elde edilebilir.
Saksı tasarımı yaparken dikkat edilmesi gereken önemli faktörlerden biri de kaliteli bir yapıştırıcı kullanmaktır. Çünkü saksının etrafını çeviren süslerin yıllar boyu bozulmadan kalması için ve saksının görüntüsünün korunması önemlidir. Süslerin sağlam şekilde yapışması için etkili yapıştırıcılardan yararlanılmalıdır. Silikon ve çift taraflı bantlar bunun için kullanılabilir. Bunlara ilave olarak kullanılmayan eski eşyalar saksıya çevrilebilir. Tencere, cezve, eski ayakkabılar hatta kullanılmayan plastik kaplar harika bir saksı malzemesi olabilir.
Gereken Malzemeler:
Yapım Aşaması:
2 adet olan 100 cm ölçüsündeki açılı çıta, 2 adet 80 cm ölçüsündeki çıtaya yapıştırılır. Bu sayede çiçeklik tasarımının öncelikle ayakları ortaya çıkarılmış olur. Hemen sonrasında ayakları 80 cm ölçüsündeki üç adet çıta aracılığı ile birbirine yapıştırmak gerekir ve sırasıyla 20 cm – 35 cm – 50 cm ölçülerindeki çıtaları ayakların arasına yerleştirmek gerekir. Ahşap raflar yerleştirildikten sonra çiçekler rafların üzerine dizilir.
Gereken Malzemeler:
Yapım aşaması:
Ahşap halkanın üç tarafına da toplam sekiz tane ince makrome ipi düğümlenir. Düğümlenen makromeleri ikişerli şekilde gruplara ayırmak ve temel düğümleme tekniği ile düğümlemek gerekir. Düğümleme işleminin ardından meydana çıkan üç makrome şeridini tepede düğümlemek gerekir. Sonrasında iç içe geçirilen kasnaklara sabitlenir. Boncuklar, kasnakların tam tepesine takılır. Kalın burgulu olan makrome ipinden on dört parça kesilir. Bu parçalar da kasnağın alt kısmında düğümlenir.